Veelgestelde vragen

Algemene vragen

U sluit bij uw laadpunt een verplicht hostingabonnement af. In het laadpunt zit een simkaart die is verbonden met onze backoffice.

Hierdoor hebben we altijd verbinding met uw laadpunt, kunnen we u helpen op afstand bij storingen en kunnen we de stroomkosten verrekenen. Ook heeft u toegang tot MijnLaden, onze webapp. Hier kunt u uw facturen vinden, beschikbare laadpunten zoeken en zien waar u geladen hebt.

Onze laadpunten van het merk Alfen zijn alleen beschikbaar in de kleur wit. De laadpunten van het merk EV-box zijn beschikbaar in meerdere kleuren: donkerblauw, antraciet, grijs en wit.

Op uw laadpunt zit een sticker met het laadpuntnummer. Het laadpuntnummer kan bijvoorbeeld beginnen met: ene-p, evb-p, eneco of brs.

Via de klantenservice van Eneco eMobility kunt u de LED-ring van uw laadpunt laten aanpassen. Bel hiervoor 015 40 41 54 of stuur een e-mail naar e-drive@eneco.com

Wij leveren helaas geen losse laadkabels. Hiervoor kunt u het beste contact opnemen met uw autodealer.

Met een laadpunt of een laadpas van Eneco eMobility laadt u altijd op gegarandeerd groene stroom afkomstig van de zon en de wind. Hierdoor reduceert u uw CO2-uitstoot tot 70% in vergelijking tot benzine- of dieselauto’s.

Uw facturen kunt u vinden in uw MijnLaden account: https://portal.eneco-emobility.com/mijnladen/. Heeft u vragen over het factuur of wilt u een MijnLaden account aanvragen? Neem dan contact op met onze klantenservice op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 via 015 40 41 54.

Wij zijn een dochteronderneming van Eneco. Eneco is 100% aandeelhouder. U hoeft echter geen klant te zijn van Eneco om bij ons een laadpunt aan te vragen. Wij lezen uw laadpunt op afstand uit en hebben daarvoor geen contact met uw stroomleverancier. Wilt u meer weten? Klik dan hier.

Vragen over de Eneco eMobility laadpas

Met een laadpas van Eneco eMobility kunt u in het buitenland laden bij verschillende laadpaalexploitanten. Een overzicht van exploitanten die Eneco eMobility ondersteunen, vindt u hier.

U kunt uw laadpas of abonnement opzeggen door een e-mail te sturen naar e-drive@eneco.com. Vermeld hierbij uw pasnummer, eventueel uw relatienummer (die vind u op uw factuur) en de gewenste einddatum. De minimale looptijd van een abonnement is 1 jaar, daarna kunt u het abonnement maandelijks opzeggen.

Bij een laadpunt ontangt u altijd een laadpas. Daar zitten abonnementskosten aan verbonden van €7,- per maand excl. btw. Klik hier voor de huidige tarieven.

Vragen over thuisladen

De installatie begint in de meterkast. Vanaf daar gaat de kabel meestal zo snel mogelijk naar buiten. Daar bevestigen we het laadpunt aan de muur of op een paal, afhankelijk van de wensen en mogelijkheden van de berijder. Na de installatie test de installateur het laadpunt en legt aan de berijder uit hoe hij zijn auto kan opladen.

Wij nemen u stap voor stap mee in het proces:

  1. Aanvraagformulier ingevuld terug sturen naar Eneco eMobility 
  2. Dossier wordt bij ons geopend 
  3. Afspraak wordt met u vastgelegd voor initiële schouwing           
  4. Initiële schouwing vindt plaats     
  5. Offerte wordt naar u toegestuurd     
  6. Ondertekende offerte terugsturen naar Eneco eMobility
  7. Afspraak wordt met u vastgelegd voor de installatie                      
  8. Installatie van uw Eneco eMobility laadpunt              
  9. Afspraak wordt met u vastgelegd voor de wettelijke keuring
  10. Wettelijke keuring

Een laadpunt gebruikt veel elektriciteit, meer dan de meeste apparatuur in uw huis. Als u een laadpunt met een hoog vermogen kiest, past dit soms niet op uw stroomaansluiting. U kunt uw meterkast dan laten verzwaren. Hiermee wordt het vermogen van uw aansluiting vergroot. Verzwaren regelt u bij uw netbeheerder. Wilt u hier meer informatie over? Kijk dan hier.

U kunt uw laadpunt meeverhuizen naar uw nieuwe woning. U kunt dit doorgeven via onze klantenservice. Deze is te bereiken op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur via 015 40 41 54. Geef uw verhuizing minimaal een maand van tevoren door, zo hebben wij voldoende tijd om uw laadpunt over te zetten. De kosten zijn onder andere afhankelijk van de nieuwe locatie van het laadpunt. 

Heeft uw laadpaal een storing? Dat kunt u zelf proberen op te lossen door een harde reset uit te voeren. Schakel de zekering in de meterkast waar het laadpunt aan is gekoppeld voor tien minuten uit. Schakel hem daarna weer in en wacht tot het laadpunt is gereset. Dit kan een paar minuten duren. Probeer daarna nog een keer te laden. Lukt het niet? Bel dan de klantenservice via 015 40 41 54. 

De aansluitwaarde van uw huis kunt u opvragen bij uw netbeheerder. In sommige gevallen staat de aansluitwaarde ook op de jaarrekening.

U kunt een laadpaal laten installeren in een appartementencomplex als u beschikt over een eigen parkeerplaats met een eigen elektriciteitskast. Anders heeft u de toestemming nodig van syndic. Neem hierover contact op met onze klantenservice via 015 40 41 54 (op werkdagen tussen 9.00 en 17.00).

U kunt een thuislaadpunt installeren als u lid bent van een syndic. U heeft dan toestemming nodig om een laadpunt te plaatsen. Wij geven uw syndic graag advies op maat en zorgen ervoor dat alle administratie op orde komt. Neem daarvoor contact op met onze klantenservice via 015 40 41 54.

Het is mogelijk zelf het graafwerk te regelen bij de installatie van uw laadpunt. Neem hiervoor wel eerst contact op met de klantenservice via 015 40 41 54.

U kunt de voorbereidende werkzaamheden zelf uitvoeren. Neem wel eerst contact op met ons via 015 40 41 54.

Vragen over zakelijk laden

Dit is geheel afhankelijk van de locatie en de laadbehoefte. Op basis van een telefonisch adviesgesprek, gevolgd door een schouw, kan worden bepaald wat het beste aansluit op de laadbehoefte voor nu en in de toekomst.
De laadbehoefte wordt onder andere bepaald door: het aantal medewerkers met een EV, het aantal bezoekers met een EV, de gemiddelde woon-werk afstand, de gemiddelde parkeerduur en de kosten voor graaf- en installatiewerk.

Afhankelijk van het laadpunt kunnen we de abonnementen, hosting en verrekening overnemen. Mocht het laadpunt voldoen aan de voorwaarden, dan kunnen alle bestaande en nieuwe laadpunten vanuit Eneco eMobility worden beheerd. Vraag na of de fabrikant en het laadpuntmodel voldoen aan de voorwaarden via 015 40 41 54.

Iedereen met een laadpas kan laden op de laadpunten van Eneco eMobility. U kunt eventueel op uw laadpunt aangeven dat het laadpunt alleen bestemd is voor medewerkers of gasten. Neem daarvoor contact op met uw partner manager.

Voor onze zakelijke klanten bieden wij een centrale portal. Dit is één centrale locatie waar alle leads binnenkomen en waar u de status van de aanvragen voor uw klanten kunt volgen. Wij gebruiken de portal ook om alles te monitoren. Bij Eneco eMobility kunnen we koppelingen maken naar externe systemen, zodat u maar één systeem hoeft te hanteren. Zo worden ook onze webshopbestellingen automatisch geregistreerd in de centrale portal.

De meeste auto’s (80%) staan overdag en ‘s nachts stil op een bedrijventerrein of bij huis. Eneco eMobility richt zich primair op het verzorgen van laadpunten op bedrijfslocaties en thuislocaties. Het aanvragen voor laadpunten langs de openbare- of snelweg verloopt via gemeentelijke en provinciale beleidsrichtlijnen. 

Eneco eMobility verzorgt de signing op en rondom de parkeerplaats. Het is van belang bezoekers te attenderen op de aanwezigheid van laadmogelijkheden en de vindbaarheid van laadpunten op een parkeerterrein te vergroten.

Het is mogelijk om op verzoek een logo te verwerken op het digitale scherm van het laadpunt en/of af te wijken van de reguliere kleurkeuzes. Hier zitten bepaalde kosten aan verbonden. Neem contact op met uw partner manager voor de mogelijkheden.

Wij leveren zowel AC- als DC-laadpunten van verschillende leveranciers. Afhankelijk van uw wensen en situatie kunnen wij een passend laadpunt leveren. Neem contact op met onze partner managers voor meer informatie. 

Het is mogelijk om de installatie uit te laten voeren door uw huisinstallateur. Er zijn twee mogelijkheden:

1) Eneco eMobility levert het laadpunt, uw huisinstallateur voert de volledige installatie uit

2) Wij sluiten uw laadpunt aan en activeren uw laadpunt: in dat geval voert de huisinstallateur het graafwerk uit en legt de kabels.

Neem contact op met onze klantenservice voor meer informatie.

Bij een laadpunt ontangt u altijd een laadpas. Daar zitten abonnementskosten aan verbonden van €7,- per maand excl. btw. U kunt ook altijd laadpassen bijbestellen. Klik hier voor de huidige tarieven. 

Bij Smart Charging stemmen we de laadbehoefte af op het maximaal beschikbare (vrije) vermogen. Op deze manier hoeft u de aansluiting niet onnodig te verzwaren, en kunnen alle auto’s op hun maximale vermogen blijven laden. Eneco eMobility heeft verschillende vormen van Smart Charging. Afhankelijk van de situatie adviseren wij welke vorm het beste aansluit op de wensen en laadbehoeften.

Dit kan met Smart Charging. Bij Smart Charging stemmen we de laadbehoefte af op het maximaal beschikbare vermogen. Op deze wijze hoeft de aansluiting niet onnodig te worden verzwaard, terwijl wel alle auto’s kunnen laden. Eneco eMobility heeft verschillende vormen van Smart Charging. Afhankelijk van de situatie adviseren wij welke vorm het best aansluit op de wensen en laadbehoefte van u, uw medewerkers en/of uw bezoekers.

“Dankzij het slimme systeem kunnen we met minder vermogen sneller vermogen leveren én de energie verdelen”, vertelt Tom Schindeler van Eneco eMobility. Ieder kwartier kijkt het systeem welke auto’s zijn aangesloten op de laadpunten. Staan er heel weinig, dan is uw batterij dankzij stroom razendsnel opgeladen. Staan alle laadplekken vol, dan verdeelt het systeem het beschikbare vermogen. Schindeler: “In principe kunt u het aantal auto’s eindeloos uitbreiden, maar dan laadt u op steeds lager vermogen.” Als een auto wordt aangemeld stuurt het cloud based beheerssysteem de laadpaal aan via de verbinding. Volgens Eneco eMobility levert ze alleen groene stroom aan de palen.

U kunt als eerste proberen de storing zelf op te lossen met een harde reset. Dit lost in 90% van de gevallen de storing op. 

Lukt dat niet? Op al onze laadpunten staat het laadpuntnummer en ons storingsnummer vermeld. Houd tijdens het bellen het laadpuntnummer bij de hand, dan kan een van onze medewerkers u direct helpen. Het is soms mogelijk om op afstand het laadpunt te ontgrendelen of herstarten. Indien de storing niet op afstand kan worden verholpen, zal er een monteur langskomen voor inventarisatie en/of reparatie.  

Vragen over tarieven en vergoedingen

Nee, wij rekenen geen starttarief wanneer u thuis aan het laden bent en een Eneco eMobility laadpunt hebt. Meer informatie over laadtarieven vindt u hier.

Wanneer u thuis een Eneco eMobility laadpunt heeft en gaat laden met een pas die niet van Eneco eMobility is, kan het zijn dat er een starttarief in rekening wordt gebracht. Het starttarief is afhankelijk van de laadpasleverancier. 

Wij vergoeden op dit moment op € 0,34 per kWh incl. BTW. Kijk hier voor het meest actuele tarief.

Wij krijgen vaak de vraag hoe wij aan dit bedrag komen. Wij nemen het gemiddelde van alle energieleveranciers en nemen dit gemiddelde als onze vergoeding. Hierdoor kan het voorkomen dat sommige mensen iets meer of iets minder vergoed krijgen dan dat de energieleverancier berekend.

De  kosten van de verhuizing van uw laadpaal zijn vaak voor eigen rekening. De minimale kosten hiervan zijn € 250,- exclusief de installatie kosten. De installatiekosten hangen af van het vermogen, de huidige staat van de meterkast en of er graafwerk bij komt kijken. In sommige gevallen kan het dus goedkoper zijn om een nieuw laadpunt te laten plaatsen. 

Hosting is nodig om contact te maken met ons systeem. Hierdoor kunnen wij op afstand het laadpunt uitlezen en het aantal geladen kWh vergoeden. U kunt zelf uw laadtransacties zien op MijnLaden. Fijn om te weten: bij Eneco eMobility is ieder geladen kWh verkregen uit duurzame energie.