SchipholTaxi: 100% elektrisch

Overstappen naar volledig elektrisch vervoer kan een behoorlijke uitdaging zijn. Zo’n grote verandering maken we niet alleen, daarom is samenwerken met onze partners voor ons heel belangrijk.

In 2014 besloot SchipholTaxi het roer om te gooien en echt een slag te maken met de verduurzaming van de organisatie.

Gamis el Bouakili - SchipholTaxi

Verduurzaming

Deze keer spreken we met Gamis el Bouakili, directeur van Schiphol Taxi. Dit bedrijf heeft hun nieuwe locatie in Amsterdam Sloterdijk voorzien van 67 laadpalen van Eneco eMobility en nog eens 8 Tesla Superchargers.

Gamis: “Er kwamen steeds meer volledig elektrische voertuigen op de markt. En op dat moment deed Schiphol een aanbesteding waarbij duurzaamheid een belangrijke rol speelde. Die aanbesteding hebben we gewonnen en dat was voor ons het startpunt om te zeggen ‘nou pakken we door en maken we alles duurzaam’. We zitten nu in de transitie om onze hele vloot emissievrij te maken.” 

Samen met de gemeente Amsterdam heeft de branche een convenant gesloten om in 2025 volledig duurzaam te zijn. “Maar wat ons betreft zijn wij dit in 2021 al”, aldus Gamis.

Wanneer is elektrisch rijden aantrekkelijk?

Lees de tips en adviezen in onze laatste whitepaper:

Een eigen vloot

Verduurzaming lijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Daarbij werkt SchipholTaxi langzaam van een zzp-constructie met chauffeurs met eigen auto’s naar het beheren van een vloot waarbij zijn chauffeurs auto’s huren voor hun diensten. 

Volgens Gamis is een eigen vloot belangrijk, omdat de toekomst ligt in het autonoom rijden. Dan zijn er minder chauffeurs nodig, maar de behoefte aan taxivervoer zal eerder toenemen dan afnemen.

SchipholTaxi: 100% elektrisch
Schiphol Taxi dubbele laadpaal

Samen met Eneco eMobility

Een eigen vloot betekent ook dat u op zoek moet naar een plek om de auto’s neer te zetten. Gamis: “Met een eigen vloot hebben we een ruimte nodig waar u de voertuigen parkeert en oplaadt”.

SchipholTaxi ging op zoek naar een partner die hen hierin kon begeleiden. Ze kwamen uit bij Eneco eMobility. “We waren op zoek naar hardware die ook slim is, zodat we heel efficiënt kunnen omgaan met de energie die geleverd wordt op die plek. Daarnaast wilden we een leverancier die ook duurzame energie levert. Want u haalt het maximale uit uw duurzaamheid als de hele keten schoon is. Onze partner Eneco eMobility biedt dit allebei, omdat we bij jullie op windenergie rijden. En de laadpaal die geleverd wordt is slim, want die regelt de load balancing. Dat is een vereiste als u met zoveel auto’s werkt.”

Gebeld worden voor een zakelijk adviesgesprek?

Bel mij terug formulier

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.