Eneco eMobility On Holiday: 7 tips voor een ontspannen vakantie met je EV

Ik ga op vakantie met mijn elektrische wagen en neem mee … Mijn laadpas. Maar wacht, kan ik mijn laadpas ook buiten België gebruiken? Kom ik onderweg voldoende laadpalen tegen? Hoeveel kilometer kan ik eigenlijk rijden met een volle batterij? Logisch dat je dit soort stelt voordat je op vakantie gaat. In dit blogartikel beantwoorden we daarom de meest gestelde vragen over laden in het buitenland. Zodat je zo snel mogelijk pootjebadend aan het zwembad zit.

Waar moet je aan denken voordat je op vakantie gaat met je elektrische wagen?

Het allerbelangrijkste is een goede voorbereiding en planning die rekening houdt met de actieradius van je wagen. Veel mensen vinden het spannend om op vakantie te gaan met hun elektrische auto en dat is begrijpelijk. Maar met een goede voorbereiding en planning kom je een heel eind – letterlijk en figuurlijk.

Hoe bereid je je zo goed mogelijk voor?

1. Check hoeveel kilometer je kunt rijden met een volle batterij.

2. Bereken de totale afstand die je gaat afleggen (heen en terug).

3. Kijk op chargepointsmap.be om te weten welke openbare (snel)laadpunten er op jouw route liggen. Je kunt op deze site ook zien welk type stekker er aanwezig is bij ieder oplaadpunt en wat de maximale oplaadsnelheid is. Dat is handig om te weten, aangezien je met een 3-fasebatterij sneller oplaadt bij een 3-faselaadstation, dan bij een 1-faselaadstation. Het is dus handig om te weten waar je de beste match vindt tussen jouw batterij en de oplaadpunten.

4. Mocht je van plan zijn om ergens te overnachten, boek dan een hotel waar je je auto kunt opladen. Op Booking.com kun je onder het filter “faciliteiten” de optie “Oplaadpunt voor elektrische voertuigen” aanvinken. Zo rijd je de volgende dag weer uitgeslapen en volgeladen de weg op.  

5. Plan waar en wanneer je je auto wilt opladen. Houd rekening met extra reistijd.

6. Last but not least: laad de batterij van je auto volledig op voordat je vertrekt.

Kan ik mijn laadpas overal in Europa gebruiken? 

Er bestaan verschillende soorten laadpassen en je kunt niet met iedere laadpas overal in Europa laden. De laadpas van Eneco eMobility kun je in de meeste vakantielanden bij verschillende laadpaalexploitanten gebruiken. Kijk hier waar.

Extra tip: in sommige landen, bijvoorbeeld in Duitsland, is het mogelijk om direct met een creditcard of via een app te betalen voor het laden.

Heb je nog vragen of opmerkingen, dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Voor nu wensen we je een ontspannen reis en een heerlijke vakantie toe.

Overal elektrisch laden
Meer weten over Eneco eMentality?

Anderen vinden
dit ook
interessant

Een greep uit onze partners

Veelgestelde vragen over elektrisch laden

Met een laadpunt of een laadpas van Eneco eMobility laadt u altijd op gegarandeerd groene stroom afkomstig van de zon en de wind. Hierdoor reduceert u uw CO2-uitstoot tot 70% in vergelijking tot benzine- of dieselauto’s.

Wij zijn een dochteronderneming van Eneco. Eneco is 100% aandeelhouder. U hoeft echter geen klant te zijn van Eneco om bij ons een laadpunt aan te vragen. Wij lezen uw laadpunt op afstand uit en hebben daarvoor geen contact met uw stroomleverancier.

De installatie begint in de meterkast. Vanaf daar gaat de kabel meestal zo snel mogelijk naar buiten. Daar bevestigen we het laadpunt aan de muur of op een paal, afhankelijk van de wensen en mogelijkheden van de berijder. Na de installatie test de installateur het laadpunt en legt aan de berijder uit hoe de auto wordt opgeladen.