Eneco eMobility verheugt over nieuwe plannen Federale Parlement

Eneco eMobility is verheugd met de wil om het bedrijfswagenpark in België verder te gaan elektrificeren.

Een coalitie van partijen in het Federale Parlement (CD&V, Open Vld en Groen) kondigde onlangs aan de transitie naar elektrische bedrijfswagens te willen versnellen. Eneco eMobility is verheugd met de wil om het bedrijfswagenpark in België verder te gaan elektrificeren. Het is, in deze sterk veranderende tijden, het tijdstip om hiermee aan de slag te gaan.

Geen bezwaren meer

De afgelopen jaren stelde men zich voortdurend de vraag of ons elektriciteitsnet hier wel klaar voor is. Uit een studie van Synergrid blijkt dat zowel de energievoorziening als de vandaag beschikbare netten een uitrol van 1 miljoen elektrische voertuigen perfect aan kunnen zonder structurele investeringen. Voorwaarde is dat de voertuigen op een slimme manier geladen worden. Vanuit Eneco eMobility werken we hier volop aan mee. Slim laden en afstemming met het energiesysteem is een must op het vlak van laadinfrastructuur. Na de uitrol van de digitale meter kunnen we ervoor zorgen dat door een verregaande load balancing het evenwicht van het net mogelijk wordt.

Luchtverontreiniging

Zowel diesel als benzinewagens hebben, door de uitstoot van onder andere fijnstof en CO2, een grote impact op de luchtverontreiniging en klimaatverandering. De combinatie van emissies zorgt ervoor dat auto’s op fossiele brandstoffen geen toekomst hebben op lange termijn.

Eneco eMobility is er van overtuigd dat een snelle uitrol van elektrische wagens zullen bijdragen aan het tegengaan van klimaatopwarming. Dit alles komt ten voordele van de volksgezondheid. Hiermee zetten we ook een belangrijke en cruciale stap in de energietransitie.

AV_eMobility-studiobeelden-wide_03
Meer lezen over e-mobility?

Anderen vinden
dit ook
interessant

Een greep uit onze partners

Veelgestelde vragen over elektrisch laden

Met een laadpunt of een laadpas van Eneco eMobility laadt u altijd op gegarandeerd groene stroom afkomstig van de zon en de wind. Hierdoor reduceert u uw CO2-uitstoot tot 70% in vergelijking tot benzine- of dieselauto’s.

Wij zijn een dochteronderneming van Eneco. Eneco is 100% aandeelhouder. U hoeft echter geen klant te zijn van Eneco om bij ons een laadpunt aan te vragen. Wij lezen uw laadpunt op afstand uit en hebben daarvoor geen contact met uw stroomleverancier.

De installatie begint in de meterkast. Vanaf daar gaat de kabel meestal zo snel mogelijk naar buiten. Daar bevestigen we het laadpunt aan de muur of op een paal, afhankelijk van de wensen en mogelijkheden van de berijder. Na de installatie test de installateur het laadpunt en legt aan de berijder uit hoe de auto wordt opgeladen.