Hospitality Charging: een laadpunt zonder investering

Je wilt jouw klanten graag de mogelijkheid geven hun elektrische auto op te laden, maar je wilt ook een laadpunt zonder investering. Eneco eMobility biedt daarvoor een speciale service: Hospitality Charging.

Wat is Hospitality Charging?

Bij Hospitality Charging zetten wij een laadpunt of laadpaal op locatie neer zonder dat jij daarvoor hoeft te betalen. Wij verzorgen de installatie van het laadpunt, het laadpunt zelf, de verbinding met de backoffice en het onderhoud van het laadpunt.

Als het laadpunt is neergezet, betaal jij als klant de stroom die aan het laadpunt geladen wordt tot het moment dat het doelvolume is behaald. Daarna ontvang je bij elke geladen kilowatt een vergoeding van ons. Doordat bedrijven vaak gunstige afspraken kunnen maken met energieleveranciers, kun je hiermee als bedrijf profiteren van jouw laadpunt.

Is Hospitality Charging voor iedereen?

Wij kunnen niet overal gratis laadpunten plaatsen, dan zouden we failliet gaan. Een voorwaarde voor Hospitality Charging is dat er relatief veel laadvolume plaatsvindt op de locatie. Het laadpunt moet dus op een plek staan waar veel mensen hun auto willen opladen. Dit is bijvoorbeeld bij hotels of bij pretparken, waar we nu al werken met de Hospitality Charging service.

De looptijd van Hospitality Charging ligt gemiddeld tussen de 7 en de 10 jaar, afhankelijk van je contract. Tot die tijd moet het laadpunt dus op jouw terrein staan. Daarna kan Eneco eMobility het laadpunt weghalen, maar in overleg laten we het ook wel eens staan.

Wat regelen we niet bij Hospitality Charging?

Wij regelen eigenlijk alles rondom het laadpunt en de installatie. Het enige wat jij zelf moet regelen, is dat jouw terrein klaar is om een laadpunt op aan te sluiten. Dit betekent dus ook dat de kosten voor eventuele verzwaring voor jouw eigen rekening zijn. Hiervoor kun je contact opnemen met je netbeheerder.

Heb je interesse in Hospitality Charging of wil je meer informatie over een laadpunt zonder investering? Neem dan vooral contact met ons op.

Tekst: José Huiskes, 2019

Vond je dit een leuk artikel? Lees dan ook:
Kan jouw huis een laadpunt aan? Weet hoeveel stroom je verbruikt
Eneco eMobility On Holiday: 7 tips voor een ontspannen vakantie met je EV

Eneco eMobility laaddienstverlener
Meer weten over dit onderwerp?

Anderen vinden
dit ook
interessant

Een greep uit onze partners

Veelgestelde vragen over elektrisch laden

Met een laadpunt of een laadpas van Eneco eMobility laad je altijd op gegarandeerd groene stroom afkomstig van de zon en de wind. Hierdoor reduceer jij jouw CO2-uitstoot tot 70% in vergelijking tot benzine- of dieselauto’s.

Wij zijn een dochteronderneming van Eneco. Eneco is 100% aandeelhouder. Je hoeft echter geen klant te zijn van Eneco om bij ons een laadpunt aan te vragen. Wij lezen jouw laadpunt op afstand uit en hebben daarvoor geen contact met jouw stroomleverancier. Wil je meer weten? Klik dan hier.

De installatie begint in de meterkast. Vanaf daar gaat de kabel meestal zo snel mogelijk naar buiten. Daar bevestigen we het laadpunt aan de muur of op een paal, afhankelijk van de wensen en mogelijkheden van de berijder. Na de installatie test de installateur het laadpunt en legt aan de berijder uit hoe de auto wordt opgeladen.