Verzwaren: wat is het en hoe werkt het?

In deze video leggen wij uit wat verzwaren is en hoe je dit aanvraagt bij de netbeheerder.

Wat is verzwaren en hoe werkt het?

Een laadpunt verbruikt heel veel stroom, net zoveel als alle andere apparaten in jouw huis bij elkaar. Hoe sneller je wilt opladen, hoe meer stroom jouw laadpunt of laadpaal nodig heeft. Soms zelfs meer dan jouw huis beschikbaar heeft.

Je kunt dan je stroomaansluiting laten vergroten. Dit noemen wij: verzwaren. Zo kan jouw auto sneller laden.

Verzwaren regel je zelf bij jouw netbeheerder op www.mijnaansluiting.nl. Onze monteur maakt dan eerst je meterkast in orde. Daarna vervangt jouw netbeheerder de hoofdzekering. Vervolgens installeren we jouw laadpunt.

Het verschilt per netbeheerder hoe lang verzwaren duurt. Dit staat op hun website vermeld. De kosten voor verzwaren zijn afhankelijk van de hoeveelheid stroom en de staat van je meterkast.

Onze monteur maakt dan eerst je meterkast in orde. Daarna vervangt jouw netbeheerder de hoofdzekering.

Wil je meer weten over verzwaren? Lees dan ook vooral dit artikel.

Verzwaren video_1
Meer weten over verzwaren?

Anderen vinden
dit ook
interessant

Een greep uit onze partners

Veelgestelde vragen over elektrisch laden

Met een laadpunt of een laadpas van Eneco eMobility laad je altijd op gegarandeerd groene stroom afkomstig van de zon en de wind. Hierdoor reduceer jij jouw CO2-uitstoot tot 70% in vergelijking tot benzine- of dieselauto’s.

Wij zijn een dochteronderneming van Eneco. Eneco is 100% aandeelhouder. Je hoeft echter geen klant te zijn van Eneco om bij ons een laadpunt aan te vragen. Wij lezen jouw laadpunt op afstand uit en hebben daarvoor geen contact met jouw stroomleverancier. Wil je meer weten? Klik dan hier.

De installatie begint in de meterkast. Vanaf daar gaat de kabel meestal zo snel mogelijk naar buiten. Daar bevestigen we het laadpunt aan de muur of op een paal, afhankelijk van de wensen en mogelijkheden van de berijder. Na de installatie test de installateur het laadpunt en legt aan de berijder uit hoe de auto wordt opgeladen.