WeCharge: de oplossing voor laadpaalklevers

Nu steeds meer mensen elektrisch gaan rijden, is de Nederlandse taal ook weer een vondst rijker: de laadpaalklevers. Oftewel, een auto die het laadpunt bezet houdt, terwijl hij allang is opgeladen. Voor veel bedrijven en ondernemers is dit fenomeen een reden om te twijfelen over de aanschaf van een laadpunt. Want geheid dat er ook op kantoor werknemers of klanten zijn die de laadpaal de heel dag bezet houden. In dat geval kun je wel twintig laadpalen aanschaffen. Om dit scenario te voorkomen, heeft Eneco eMobility een laadoplossing bedacht, speciaal voor laadplekken op het werk: WeCharge. Met WeCharge creëer je vier laadplekken met slechts één laadpaal.

Hoe werkt WeCharge?

De laadpaal wordt in het midden van vier parkeerplekken geplaatst en heeft twee sockets. Je kunt er dus twee auto’s tegelijkertijd aan opladen. Wanneer die zijn volgeladen, worden de stekkers automatisch ontgrendeld en kun je de auto’s op de andere twee parkeerplekken opladen. Met WeCharge creëer je dus twee extra laadmogelijkheden.

Is dat wel veilig, zo’n automatisch ontgrendelingssysteem?

Daar hebben wij ook over nagedacht en het antwoord is: ja, voor bedrijven met parkeerplekken op eigen terrein. Reguliere laadpunten of laadpalen vergrendelen de stekkers, zodat deze niet beschadigd raken of gestolen kunnen worden door een onbekende. Dat is wel zo veilig als je een thuislaadpunt hebt, of als het om een openbaar laadpunt gaat waar iedereen aan kan laden. De meeste bedrijven en ondernemers weten echter wel wie hun terrein betreedt; ze kennen en vertrouwen hun klanten, werknemers en bezoekers. Bovendien is de parkeerruimte van bedrijven vaak omheind en beveiligd. Dat maakt de kans op schade of diefstal vele malen kleiner, dan in het geval van een thuislaadpunt of een openbaar laadpunt. Deze laadoplossing bestaat dan ook alleen voor onze zakelijke klanten.

Heb je nog vragen over WeCharge? Of denk je dat WeCharge de perfecte laadoplossing is voor jouw bedrijf om laadpaalklevers tegen te gaan? Neem dan contact met ons op via elektrischladen@eneco.com. Wij helpen je graag.

Tekst: Nicoline Simons, 2019

Vond je dit een leuk artikel? Lees dan ook:
Optimale laadsnelheid met jouw netaansluiting? Overweeg Home Load Balancing
Hospitality charging: een laadpunt zonder investering

We-Charge-1014x675
Heb je nog vragen over WeCharge?

Anderen vinden
dit ook
interessant

Een greep uit onze partners

Veelgestelde vragen over elektrisch laden

Met een laadpunt of een laadpas van Eneco eMobility laad je altijd op gegarandeerd groene stroom afkomstig van de zon en de wind. Hierdoor reduceer jij jouw CO2-uitstoot tot 70% in vergelijking tot benzine- of dieselauto’s.

Wij zijn een dochteronderneming van Eneco. Eneco is 100% aandeelhouder. Je hoeft echter geen klant te zijn van Eneco om bij ons een laadpunt aan te vragen. Wij lezen jouw laadpunt op afstand uit en hebben daarvoor geen contact met jouw stroomleverancier. Wil je meer weten? Klik dan hier.

De installatie begint in de meterkast. Vanaf daar gaat de kabel meestal zo snel mogelijk naar buiten. Daar bevestigen we het laadpunt aan de muur of op een paal, afhankelijk van de wensen en mogelijkheden van de berijder. Na de installatie test de installateur het laadpunt en legt aan de berijder uit hoe de auto wordt opgeladen.