Accountmanager

Eneco

Sales

Landelijk

 • Kennis van verkoopstrategieën in een jonge B2B markt.
 • Nieuwe contacten opbouwen en bestaande contacten uitbouwen.
 • Adviseren van klanten over complexe laadoplossingen.

Maak jij het je eigen?

De kracht van Eneco eMobility is onze vaardigheid om op maat gemaakte oplossingen voor elektrisch vervoer te creëren op een snelle en professionele manier. Onze klanten zijn vooral zakelijke klanten. Bij Eneco eMobility werken we samen in een informele sfeer. Door de korte lijnen tussen de verschillende afdelingen pakken we vraagstukken snel en efficiënt op. Er is een enorme drive binnen het team waarmee we onze klanten en partners optimaal helpen bij hun omschakeling naar elektrisch vervoer. We voelen ons verantwoordelijk voor onze klanten en beschouwen hun uitdagingen als die van onszelf. We werken altijd met respect voor de natuur, omgeving en elkaar en zorgen er zo voor dat de wereld met duurzaam, elektrisch vervoer een stukje mooier en schoner wordt.

Wat zoeken wij?

Als Accountmanager bij Eneco eMobility ben je verantwoordelijk voor de hele verkoopcyclus; van het maken van het eerste contact tot de indiening van het aanbod tot het sluiten van de deal. Het is jouw ultieme doel om (potentiele) relaties zo goed mogelijk te adviseren over complexe laadoplossingen gedurende het hele proces.

In Nederland hebben we de markt verdeeld in negen segmenten. Jij zult je voornamelijk richten op Corporate organisaties en Parking in Nederland. Na een zorgvuldige markt analyse zul je nieuwe contacten opbouwen en bestaande contacten uitbouwen. Gemiddeld ben je twee tot drie dagen per week op bezoek bij klanten in Nederland. In eerste instantie zul je je focussen op provincie Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Brabant. De resterende tijd ben je bezig met overige sales activiteiten.

Om onze dienstverlening te innoveren en te verbeteren analyseer je voortdurend de markt en de concurrentiesituatie zodat je bijdraagt aan de ontwikkeling van onze producten, diensten en aanbiedingen.

Wat vinden wij belangrijk?

Natuurlijk zijn alle arbeidsvoorwaarden goed geregeld. Dat vinden we niet meer dan logisch. Alleen is dat uiteindelijk niet waarvoor jij fluitend uit jouw bed stapt. In een sector (en vooruit, ook maatschappij) waarin het tempo hoog ligt, leunen wij af en toe bewust achterover. Ben je fit? Zit je lekker in je vel? Loopt je persoonlijke ontwikkeling nog in de pas met jouw ambitie? Voel je je gehoord, gezien, gewaardeerd? Heb je wel genoeg contact (en als het even kan: lol) met collega’s? Die vragen stellen wij ons dagelijks, zodat jij optimaal uit de verf komt. 

Over jouw functie

Bij ons werken bijzonder gedreven mensen aan een bijzonder goed product. Daarom past niet iedereen bij ons. Check dus eens of je je hierin herkent: 

 • Je dopt jouw eigen boontjes en wacht niet af tot je een opdracht krijgt.
 • Je hebt HBO werk en denk niveau.
 • Je hebt tenminste 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie met kennis van verkoopstrategieën in een jonge B2B markt.
 • Je bent je bewust van de ander en verplaatst je gemakkelijk in zijn of haar positie zodat je daadwerkelijk kunt anticiperen op de belangen van de ander.
 • Je hebt technische kennis of tenminste affiniteit.
 • Je enthousiaste, op kennis gebaseerde betrokkenheid maakt je een oprechte gesprekspartner.
 • Je werkt gestructureerd, resultaatgericht en komt afspraken na.

Over Eneco e-Mobility

We maken elektrisch rijden voor onze (meestal zakelijke) klanten gemakkelijk. Dat doen we door levering, installatie en exploitatie van laadpalen. In 2007 begonnen als project binnen ons moederbedrijf Eneco zijn we inmiddels een zelfstandig, internationaal bedrijf met meer dan 100 collega’s. Vanuit ons eigen kantoor in hartje Rotterdam bedenken we slimme maatwerkoplossingen. Zingeving en de drive om de wereld duurzaam te maken is wat ons bindt. 

Denk je dat wij een match zijn?

Stuur je CV en zet in je begeleidende mail naar lisette.besseling@eneco.com waarom jij denkt dat we een match zijn. 

Solliciteer op deze functie

 • Sleep bestanden hierheen of